February 7, 2012

Form 4 : Honeymoon?


You'll Never Walk Alone

Assalamualaikum guys ! ;)

Ignore the picture above. Dah lama tak update this blog yeah. Ramai yang suruh update blog ni 3 orang je pon. Dan aku sendiri taktau topik apa yang nak dibahaskan kat sini. Aku tengok budak Form 3 ( Ifwat & Fatin ) kemain lagi update blog diorang. Aku tak se'expert' mereka. HAHA.. Tapi, demi tidak menghampakan dan mengecewakan harapan mereka mereka yang nak sangat tengok blog aku yang biasabiasa ni xD Maka, TERPAKSAlah aku taiptaip sikit kat sini. Cewahh. ~


K nak cakap sikit pasal form 4 ni. Many of us said that Form 4 is the year of honeymoon. Tapi aku tak rasa macam tu. Setelah lebih kurang sebulan belajar sebagai pelajar tingkatan 4, aku rasa tahun ni tahun yang sukar. Haa! Homework BANYAK kena siapkan. Sape form 4 yang tak banyak homework?? Ce cite sikit. Aku rasa takde, masa form 4 ni lah kita nak kena kerja keras. Masa tingkatan 4 kita dah banyaak homeworkss, cuba bayangkan kalau korang dah tingkatan 5.. Aku rasa 2 kali ganda homeworks yang menunggu untuk disiapkan. Haa gittuw. Jadi, kalau form 4 ni dah banyak homework yang perlu dilunaskan, aku rasa istilah honeymoon tu dah tak sesuai lagi dah.

Ada jugak yang cakap form 4 ni honeymoon sebab masa ni lah nak bercintan-cintun. Ada ke gittuw? Belajarlah sampai habis dulu kalau nak bercinta pon. Form 4 ni bukanlah besar sangat pon. Kanak-kanak lagi. Tapi aku tak. Eheh! Belajar sampai pandai dulu yerp! Lepastu belajar tinggi2, lepastu jadi usahawan, lepastu dapat income tinggi. Lepastu baru cari calon isteri. Hehek...

Hmmm, that's all for today.

~> What is bad comes from me and what is good comes from Allah S.W.T. <~

2 comments:

~shysyaishy~ said...

bab yg bercintan cintun uh wa terasa -,-' hahaha

Ahmad said...

Maaflah ~ Takde niat pon ...